Inclusieve buurten
Portaal draagt bij aan wijken en buurten waar mensen zich thuis voelen en naar elkaar omkijken. De leefbaarheid in veel wijken staat onder druk. Wij willen inclusieve buurten creëren waar mensen met uiteenlopende achtergronden zich met elkaar en hun buurt verbonden voelen. Dat doen we op verschillende manieren.
1. We bouwen mee aan de sociale infrastructuur en nemen het initiatief tot samenwerking met lokale partners en bewoners in onze wijken.
2. We stimuleren en ondersteunen bewoners om de regie te pakken, om naar elkaar om te kijken of bij te dragen aan de leefbaarheid in hun woongebouw, straat of buurt.
3. We hebben sociale woonconcepten die aansluiten bij de woonbehoeften van huidige en toekomstige bewoners.
4. Onze woongebouwen dragen bij aan inclusieve buurten en faciliteert mogelijkheden voor ontmoeting. Daar houden we bij de ontwikkeling van nieuw vastgoed rekening mee.
In de wijk Smitsveen is beslist een probleem, maar niet iedereen legt zich daarbij neer
Hoe is het om te leven in een achterstandswijk? Waar flats vol sociale huurhuizen worden bewoond door arme of kwetsbare mensen. De wijk Smitsveen in Soest is zo’n wijk. Er zijn beslist problemen, maar lang niet iedereen legt zich daarbij neer.
Oud worden in een woongroep? Deze senioren kiezen daar bewust voor: ‘Verwachtingen zijn overtroffen’
In ons appartementencomplex De Scheg in Vleuten woont een enthousiaste woongroep. Woongroep Vleuterweide. Eenzaamheid krijgt daar geen kans. Woongroepen en ook gemengd wonen dragen bij aan goed samenleven. In het artikel van het AD vertellen drie bewoners waarom ze zo tevreden zijn met hun woongroep.
Voorbij de villa’s in het groene Soest doemen plots de galerijflats van Smitsveen op
Deze week is de pop-upredactie van Trouw in de wijk Smitsveen in Soest. We doen verslag vanuit wat in de volksmond een probleemwijk heet, zoeken uit hoe het gaat met de wijk, en hoe die vooruit kan. ‘Ik laat ’s avonds gewoon de honden uit, hoor. Je moet angst gewoon niet toelaten.’
